Twitter Bird Gadget

Monday, July 23, 2018

ထောပတ်သီး

အသီးထဲမှာ အဆီအများဆုံးပါ။ အမျိုးအစားအများရှိပေမယ့် အစိမ်းရောင် သစ်တော်သီးပုံက အကောင်းဆုံးဖြစ်တယ်လို့ ဆိုပါတယ်။ အဓိက monounsaturated fat(oleicacid),polyunsaturated fatty acid,saturated fat တွေပါတယ်။ cholesterol မပါပါ။ Vitamin K,Vitamin C,Potassium,Folate, B5, B6, Vitamin E နှင့် သတ္ထုအနည်းစုလည်းပါပါတယ်။

Healthy fat တွေပါတော့ သွေးထဲက မကောင်းတဲ့ဆီတွေလျော့နည်းစေပါတယ်။ သူစားရင် cholesterol ကျမည်။Triglycerides ကျမယ်။LDL ကျမယ်.HDL တက်မည်။ ရေရှည်စားရင် သွေးတိုးနဲ့ နှလုံးအကျိုးပြုမည်။ အဆီမှာပျော်တဲ့ အစာတွေနဲ့ ဆေးတွေပိုစုပ်ယူမှုကောင်းလို့  VitaminA,D,E,K,CQ 10 တို့ သောက်နေရင် သူစားပြီးမှသောက်တာ ပိုသင့်တော်ပါတယ်။

အဆီများတဲ့ အသီးမို့ အဆီကြိုက်တဲ့ brain ကို အကျိုးပြုတယ်လို့ဆိုပါတယ်။ ထောပတ်သီးမှာပါတဲ့ အဆီကို အူကျန်းမာရေးကောင်းတယ်ဆိုကြတယ်။ carbonhydrate မများပဲ healthy fat သိပ်များလို့ အဆီချတဲ့သူအတွကိသိပ်ကောင်းပြီး potassium ပါတာကြောင့် နှလုံးရောဂါ နဲ့ ကျောက်ကပ်ရောဂါတွေအတွက်ကောင်းတယ်။သွေးတိုးလည်းကျစေတယ်။

နောက်တစ်ခုက fiber ပါ။25%က soluble type မို့ probiotics အတွက်အကျိုးပြုပြီး ကျန်တဲ့ insoluble fiber က အူအတွက်ကောင်းပါတယ်။ ရေရှည်စားရင် သူမှာပါတဲ့ lutein နဲ့ xeraxanthin တို့ကြောင့် မျက်စိအမြင်အားသိသိစာသာတက်လာပါလိမ့်မည်။ အတည်မပြုရသေးတာက arthritisအတွက် သိပ်ကောင်းတယ်တယ်ဆိုတာပါ။

No comments:

Post a Comment