ပဲနို့ကို လူတွေရွေးချယ်ကြတဲ့ အကြောင်းကတော့ နွားနို့မှာပါဝင်တဲ့ လက်တို့စ်(ခေါ်) အချိုဓါတ်တစ်မျိုးနဲ့ ဓာတ်မတည့်တဲ့အတွက်ကြောင့်ပဲဖြစ်ပါတယ်။
2009ခုနှစ်တုန်းက ‘အမေရိကန် မိသားစုသမားတော်ကြီးများအသင်း’ရဲ့ ဆောင်းပါးတစ်ပုဒ်အရ ပဲနို့ဟာ ကိုလက်စထရောအဆီဓာတ်တွေကို လျှော့ချပေးနိုင်ပြီး နှလုံးကျန်းမာရေးအတွက် အလွန်အကျိုးရှိစေတယ်လို့ဆိုပါတယ်။
အဲဒီဆောင်းပါးမှာပဲ ပဲနို့ကို စွဲမြဲစွာသောက်သုံးခြင်းအားဖြင့် ရင်သားအကျိတ်ဖြစ်ပွားမှုနဲ့ ရင်သားကင်ဆာဖြစ်ပွားမှုတွေ လျော့ကျသွားနိုင်ကြောင်း ဖော်ပြထားပါတယ်။
ဒါ့အပြင် သက်သက်လွတ်သမားတွေနဲ့ လက်တို့စ်အချိုဓါတ်မကြိုက်တဲ့သူတွေအတွက် ကျန်းမာရေးလိုအပ်ချက်ဖြစ်တဲ့
ကယ်လ်စီယံ၊ ဗီတာမင်ဒီ၊ ဗီတာမင်ဘီအုပ်စုတွေကိုလည်း ပဲနို့ကနေရရှိနိုင်ပါတယ်။
Benefits of Soy Protein
Unlike cow's milk and other diary products, soy milk does not contain lactose which makes it a good choice for people who are intolerant of this milk sugar.
According to a 2009 article in 'American Family Physician', soy is also beneficial for heart health, helping to lower cholesterol levels.
The same article pointed out that countries in which soy foods are eaten regularly have lower rates of prostate and breast cancer.
In addition, fortified soy milk can help vegans and lactose-intolerant people get the calcium, vitamin-D and B vitamins needed for optimum health.
#VitaMilk #good4health #protein #vitamins
No comments:
Post a Comment