မြေထဲပင်လယ်ဒေသတွေမှာအစားအစာတိုင်းတွင်
ပင်တိုင်အမယ်တစ်ခုအဖြစ် ကာလ
ရှည်ကြာစွာရှိခဲ့တဲ့ သံလွင်ဆီဟာသွေးထဲရှိအဆီများအပေါ်
ကောင်းမွန်တဲ့အကျိုးသက်
ရောက်မှုများရှိပြီးသွေးပေါင်ချိန်ကျဆင်းစေကြောင်းပြသထားရှိပါတယ်။
ကမ္ဘာကျန်းမာရေးအဖွဲ့အဆိုအရလေဖြတ်ခြင်းရဲ့
၆၀ ရာခိုင်နှုန်းနှင့် နှလုံးရောဂါရဲ့ ၅၀
ရာခိုင်နှုန်းလောက်ကိုသွေးတိုးရောဂါကြောင့်ဖြစ်တယ်လို့
ဆိုပါတယ်။သွေးတိုးရောဂါ
ဟာကမ္ဘာတစ်ဝှမ်းရှိလူသေဆုံးမှု
၇.၁ သန်းရဲ့ အဓိကတရားခံလို့ ခန့်မှန်းရပါတယ်။
မကြာသေးမှီကလေ့လာဆန်းစစ်မှုတစ်ခုအရသံလွင်ဆီစားသုံးမှုသည်
အပေါ်သွေးနှင့်
အောက်သွေးနှစ်မျိုးစလုံးနဲ့ ပြောင်ပြန်အချိုးကျတဲ့
ဆက်နွယ်မှုရှိကြောင်းသိရပါတယ်။
အဓိပ္ပါယ်ကတော့ သံလါင်ဆီပိုစားသုံးလေသွေးပေါင်ချိန်ပိုကျပါပဲ။
သံလွင်ဆီကိုချက်
ပြုတ်ရာနှင့် အသုတ်များမှာအသုံးပြုတိုင်ပါတယ်။
ကျန်းမာရေးနှင့်အစားအသောက်

No comments:
Post a Comment