(၁)နဂါးမောက်သီးထဲမှာ Antioxidant
(အင်တီအောက်ဆီဒင့်)များစွာပါဝင်ပြီး ကင်ဆာမဖြစ်ပေါ်ရန်
ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။
(၂)သူတေသနပြုလုပ်ချက်များအရ သွေးလည်ပတ်မှုစနစ်အတွက်
အလွန်အရေးပါပြီး စိတ်လှုပ်ရှားမှု
ကြောင့်ဖြစ်တတ်သော သွေးဖိအားတက်ခြင်း(High
Pressure)ကို လျော့နည်းစေပါတယ်။ သွေးတိုးမ
ဖြစ်အောင်ကာကွယ်ပါတယ်။မျက်စိအမြင်အာရုံကောင်းစေပြီး
သွေးထဲကအဆိပ်အတောက်များကိုလည်း
ခြေဖျက်ပေးပါတယ်။
(၃)အမျှင်ဓာတ်မြင့်မားစွာ ပါဝင်သောကြောင့်
ကိုယ်လက်စထရောဓာတ်ကို လျော့ကျစေပါတယ်။
(၄)ပိုတက်ဆီယမ်၊ဆိုဒီယမ်၊သံဓာတ်၊အသားဓာတ်တို့
လည်းကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။
(၅)အစာအိမ်ရောဂါများနှင့် ဟော်မုန်းအကျိတ်ရောဂါများကုသရန်
အတွက်လည်း အသုံးဝင်ပါတယ်။
(၆)ဗိုက်တာမင် C အများကြီးအါဝင်တာမို့
အနာကျက်မြန်စေခြင်း အညိုအမဲစွဲခြင်းများကို မြန်မြန်
အားမြှင့်ပေးပါတယ်။
(၇)ဗိုက်တာကယ်ရိုတင်းပါဝင်တဲ့ အတွင်
မျက်စိအမြင်ကောင်းခြင်း၊မျိုးပွားနိုင်စွမ်းကောင်းခြင်းနှင့်
အခြားသော ဇီဝရုပ်ဖြစ်ပျက်မှု များကိုလည်း
ကောင်းစေပါတယ်။
(၈)ဗိုက်တာမင် B1,B2,B3 ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။
(၉)သွေးတွင်းသကြားဓာတ် ပမာဏကို
ထိန်းညှိပေးနိုင်တဲ့အတွက် အမျိုးအစား (၂)ဆီးချိုသွေးချိုရော
ဂါ ရှိသူများအတွက် သင့်တော်ပါတယ်။
(၁၀)သူ့ထဲမှာပါဝင်တဲ့ ပမာဏက ဇီဝရုပ်ဖြစ်ပျက်မှုကို
မြှင့်တင်ပေးပါတယ်။နှလုံးသွေးကြောကျန်းမာရေး
ကို ထိန်းသိမ်းပေးပါတယ်။
(၁၁)နဂါးမောက်သီကို ပုံမှန်စားသုံးပေးမယ်ဆိုရင်
ရင်ကျပ်ရောဂါနှင့် ချောင်းဆိုးခြင်းကို သက်သာ
ပျောက်ကင်းစေနိုင်ပါတယ်။
No comments:
Post a Comment