Twitter Bird Gadget

Saturday, September 13, 2014

နဂါးမောက်သီး၏အာနိသင်များ




(၁)နဂါးမောက်သီးထဲမှာ Antioxidant (အင်တီအောက်ဆီဒင့်)များစွာပါဝင်ပြီး ကင်ဆာမဖြစ်ပေါ်ရန်
ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။
(၂)သူတေသနပြုလုပ်ချက်များအရ သွေးလည်ပတ်မှုစနစ်အတွက် အလွန်အရေးပါပြီး စိတ်လှုပ်ရှားမှု
ကြောင့်ဖြစ်တတ်သော သွေးဖိအားတက်ခြင်း(High Pressure)ကို လျော့နည်းစေပါတယ်။ သွေးတိုးမ
ဖြစ်အောင်ကာကွယ်ပါတယ်။မျက်စိအမြင်အာရုံကောင်းစေပြီး သွေးထဲကအဆိပ်အတောက်များကိုလည်း
ခြေဖျက်ပေးပါတယ်။
(၃)အမျှင်ဓာတ်မြင့်မားစွာ ပါဝင်သောကြောင့် ကိုယ်လက်စထရောဓာတ်ကို လျော့ကျစေပါတယ်။
(၄)ပိုတက်ဆီယမ်၊ဆိုဒီယမ်၊သံဓာတ်၊အသားဓာတ်တို့ လည်းကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။
(၅)အစာအိမ်ရောဂါများနှင့် ဟော်မုန်းအကျိတ်ရောဂါများကုသရန် အတွက်လည်း အသုံးဝင်ပါတယ်။
(၆)ဗိုက်တာမင် C အများကြီးအါဝင်တာမို့ အနာကျက်မြန်စေခြင်း အညိုအမဲစွဲခြင်းများကို မြန်မြန်
အားမြှင့်ပေးပါတယ်။
(၇)ဗိုက်တာကယ်ရိုတင်းပါဝင်တဲ့ အတွင် မျက်စိအမြင်ကောင်းခြင်း၊မျိုးပွားနိုင်စွမ်းကောင်းခြင်းနှင့်
အခြားသော ဇီဝရုပ်ဖြစ်ပျက်မှု များကိုလည်း ကောင်းစေပါတယ်။
(၈)ဗိုက်တာမင် B1,B2,B3 ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။
(၉)သွေးတွင်းသကြားဓာတ် ပမာဏကို ထိန်းညှိပေးနိုင်တဲ့အတွက်  အမျိုးအစား (၂)ဆီးချိုသွေးချိုရော
ဂါ ရှိသူများအတွက် သင့်တော်ပါတယ်။
(၁၀)သူ့ထဲမှာပါဝင်တဲ့ ပမာဏက ဇီဝရုပ်ဖြစ်ပျက်မှုကို မြှင့်တင်ပေးပါတယ်။နှလုံးသွေးကြောကျန်းမာရေး
ကို ထိန်းသိမ်းပေးပါတယ်။
(၁၁)နဂါးမောက်သီကို ပုံမှန်စားသုံးပေးမယ်ဆိုရင် ရင်ကျပ်ရောဂါနှင့် ချောင်းဆိုးခြင်းကို သက်သာ
ပျောက်ကင်းစေနိုင်ပါတယ်။

Good Health
 

No comments:

Post a Comment